Διδασκαλία Μουσικών Οργάνων

Η διδασκαλία των μουσικών οργάνων (λύρα-νταούλι) γίνεται κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Κ. Γιάννη Καζαντζίδη στο τηλέφωνο 6944280324, τον Κ. Περικλή Κατσώτη στο τηλέφωνο 6979450670 και στον Κ. Παύλο Φωτιάδη στο τηλέφωνο 6947327377.

 

Παύλος Φωτιάδης

 

Γεννήθηκε το 1986 στην Αττική από γονείς Ποντιακής καταγωγής, από την περιοχή της Ματσούκας στην Τραπεζούντα. Από μικρός στους συλλόγους συμμετείχε ως χορευτής μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του Γιάννη και Κώστα και αργότερα ως μαθητευόμενος νταουλτζής ξεκίνησε την πορεία του στο χορευτικό της Μαύρης Θάλασσας. Μετράει πολλά χρόνια μουσικής προσφοράς στην Ένωσή μας μαζί με τα αδέρφια του που παίζουν κεμεντζέ και κεμανέ. Συμμετείχε ως νταουλτζής με μεγάλη επιτυχία σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό (Αμερική, Ισπανία, Γαλλία) και στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχει παίζοντας κιθάρα και νταούλι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και σε παραγωγές ποντιακών CDs. Είναι επίσης μέλος της θεατρικής ομάδας της Ένωσής μας. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης μας ως Υπεύθυνος Νεολαίας και ως Ταμίας.

 

 

 

 

Γιάννης Φωτιάδης

 

Γεννήθηκε το 1979 στην Αττική από γονείς Ποντιακής καταγωγής, από την περιοχή της Ματσούκας στην Τραπεζούντα. Μαζί με τον αδερφό του Κώστα είναι από τους πρώτους  μαθητές της μουσικής σχολής του Μιχάλη Καλιοντζίδη στην Καλλιθέα. Είναι  λυράρης σε  πολλούς συλλόγους της Αττικής όπως στα Σούρμενα, στη Σέρρα του Ν. Ζουρνατζίδη, στην Ένωση Ποντίων Πειραιώς και φυσικά στην Ένωσή μας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και σε παραγωγές ποντιακών CDs.  Ταξιδεύει εδώ και χρόνια σε όλη την Ελλάδα και σε  πολλές χώρες του εξωτερικού συνοδεύοντας πολλά χορευτικά σε Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία είτε προσκεκλημένος από συλλόγους αποδήμων. Έχει δουλέψει για αρκετά χρόνια ως λυράρης στο ποντιακό κέντρο διασκεδάσεως ‘ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ’, στη  ‘ΛΕΜΟΝΑ’ και στο CARAMELA με τον ποντιακής καταγωγής καλλιτέχνη Πάνο Καλλίδη. Έχει συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία σε συναυλίες με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει στη νεοσύστατη ορχήστρα νέων της Ένωσής μας με μουσικούς προβληματισμούς και αυτοσχεδιασμούς πάνω στην ποντιακή μουσική αλλά και μουσικές της Μεσογείου. 

 

 

 

 

Γιάννης  Καζαντζίδης

 

Ο Γιάννης Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1987 στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από την Πτολεμαΐδα και από την Τραπεζούντα του Πόντου. Σε ηλικία 7 χρονών ξεκίνησε να χορεύει στην Ένωση Ποντίων "Η Μαύρη Θάλασσα", όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Από το 2000 ξεκίνησε να παίζει  ποντιακή λύρα με δάσκαλο το Μιχάλη Καλιοντζίδη και συνεχίζει να παίζει ανελλιπώς μέχρι και σήμερα στην Ένωσή μας και περιστασιακά σε πολλούς συλλόγους και εκδηλώσεις. Έχει συμμετάσχει ως λυράρης και ως χορευτής σε διάφορα Πανελλαδικά Φεστιβάλ και τηλεοπτικές εκπομπές. Το Μάρτιο του 2011 συμμετείχε συνοδεύοντας με τη λύρα του τη χορευτική ομάδα της Ένωσής μας στο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας όπου πήρε και βραβείο! Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ποντιακή λύρα σε νέους.

 

Παναγιώτης Καζαντζίδης

 

Ο Παναγιώτης Καζαντζίδης γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1984 στην Αθήνα. Η καταγωγή του είναι από την Πτολεμαΐδα και από την Τραπεζούντα του Πόντου. Σε ηλικία 7 χρονών ξεκίνησε να χορεύει στην Ένωση μας όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Από το 2001 ξεκίνησε να παίζει νταούλι και είναι αυτοδίδακτος. Έχει συμμετάσχει ως νταουλτζής και ως χορευτής σε Πανελλήνια Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

 

Περικλής Κατσώτης

 

Γεννήθηκε το 1988 και σε ηλικία 9 χρονών γράφτηκε στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, όπου διδάχτηκε τους ποντιακούς χορούς και χόρευε για χρόνια. Το 2003 πήγε στη σχολή εκμάθησης χορού και κρουστών "Οι Βάκχες" όπου είχε τη τύχη να έχει δάσκαλο έναν εξαίρετο μουσικό, τον Γιάννη Γευγελή, γιο του ζωντανού θρύλου των κρουστών, Γιώργου Γευγελή. Έχει συνεργαστεί με πολλούς πόντιους μουσικούς, αλλά κ μη πόντιους. Επίσης παίζει φλογέρα και ζουρνά, στα οποία είναι αυτοδίδακτος.

 

FacebookTwitter